Završetak akcij “Zbogom oružje”

3 svibnja. 2019 | Objavio: | Objavljeno u: ,

ZAVRŠEN UDARNI TERMIN 15. AKCIJA „ZBOGOM ORUŽJE“

Članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 Otok Ivanić u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Ivanić-Grad i pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada su u četvrtak 2. svibnja 2019. predali stručnjacima Policijske uprave zagrebačke oružje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva prikupljena od građana u 15. akciji „Zbogom oružje“.

Tijekom akcije je svim osobama s područja Otoka Ivanića, koje posjeduju ilegalna ubojita sredstva, najčešće zaostala iz rata, omogućeno da ih predaju na neškodljivo zbrinjavanje i uništavanje bez zakonskih sankcija za donositelja ili pozivatelja. Nalaznici ili osobe koje posjeduju takva sredstva mogu i van termina akcije Zbogom oružje u bilo koje doba dobrovoljno pozvati Policijsku postaju Ivanić-Grad i zatražiti pomoć u zbrinjavanju ubojitih sredstava, jer je uklanjanje ilegalnog oružja, streljiva i eksploziva iz domova najkonkretniji doprinos zaštiti života osoba koje ih posjeduju, članova njihovih obitelji i drugih građana, koji mogu biti ugroženi nestručnim baratanjem ili aktiviranjem zbog neodgovarajućeg skladištenja i starosti.

Predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 Otok Ivanić Leo Ordanić je pojasnio, da se s godinama smanjuje broj prikupljenog oružja, a povećava broj municije. Kaže, da će se akcija nastaviti svake godine, jer i samo jedan metak može zbog nestručnog rukovanja ili skladištenja prouzročiti tragediju.

Na uspješno okončanoj akciji organizatorima je u ime pokrovitelja Grada Ivanić-Grada čestitao zamjenik gradonačelnika Željko Posilović. Pomoćnik zapovjednika Policijske postaje Ivanić-Grad za temeljnu policiju Davor Jakšić je pohvalio akciju, te izrazio zadovoljstvo što u proteklih godinu dana na području PP Ivanić nije bilo stradavanja od zaostalih ubojitih sredstava. Naglasio je, da je važno, da građani znaju, kako oružje, municiju i eksplozivna sredstva koja posjeduju ili pronađu, mogu u bilo koje doba nekažnjivo prijaviti u Policijsku postaju Ivanić-Grad, te zbog sigurnosti njihovo izuzimanje prepustiti stručnjacima.

Tekst: Radojka Šporer

fb-share-icon0