Obilježavanje 10. godišnice smrti Ivana Lackovića Croate

28 kolovoza. 2014 | Objavio: | Objavljeno u:

U organizaciji Zajednice udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Ivanić-Grada, općina Kloštar Ivanić i Križ i Grada Ivanić-Grada, a pod pokroviteljstvom zagrebačke županije u Ivanić-Gradu će se u petak, 29. kolovoza 2014. godine obilježiti 10. godišnjica smrti Ivana Lackovića Croate, istaknutog likovnog umjetnika, kolekcionara i bibliografa.

Slike i crteži Ivana Lackovića Croate nalaze se u mnogim uglednim svjetskim galerijama i privatnim zbirkama. Kao veliki hrvatski rodoljub smatrao je najvećom čašću obući uniformu hrvatskog vojnika i stati u obranu Domovine, što je kao dragovoljac učinio postavši pripadnikom 65. samostalne bojne Ivanić-Grad i časnikom HV. Ta ratna poveznica ostavila je dubok trag i povezanost s njegovim suborcima i žiteljima grada Ivanić-Grada i Otoka Ivanića.

Obljetnica će započeti u 19,00 sati sv. misom zadušnicom u župnoj crkvi Sv. Petra Apostola u Ivanić-Gradu koju će predvoditi biskup sisačko-moslavački mons. Vlado Košić, a nastavit će se večeri zahvale i sjećanja u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 20,00 sati. U prigodi sjećanja bit će u holu Doma kulture u Ivanić-Gradu otvorena izložba ratnih slika Ivana Lackovića Croate koje je veliki umjetnik poklonio svojim suborcima, pripadnicima 65. samostalne bojne, s željom da ista bude donirana budućem muzeju Grada Ivanić-Grada kao stalni dio postave o Domovinskom ratu.

10-godisnjica Ivan Lackovic Croata

fb-share-icon0