Branitelji gradu-Da se ne zaboravi

26 studenoga. 2013 | Objavio: | Objavljeno u: , ,

Dana 30.06.2013.g. na sportskom parku „Zelenjak“ u Ivanić-Gradu, Udruga vojnih invalida domovinskog rata Ivanić-Grad (UHVIDR-a) je u suradnji sa Zajednicom udruga proizašlih iz domovinskog rata Otoka Ivanića, te uz potporu Grada Ivanić-Grada i Turističke zajednice provela projekt „Branitelji gradu-Da se ne zaboravi“.
Projekt se sastojao iz dva dijela i to :

BRANITELJI GRADU-FIŠIJADA IVANIĆ-GRAD 2013.

U ovom dijelu projekta u takmičenju u kuhanju ribljeg paprikaša takmičilo se ukupno 22 udruge branitelja i udruge civilnog društva iz Ivanić-Grada, Samobora, Dugog Sela, Svete Nedjelje, Novske, Lipika, Pakraca, Kloštar Ivanića, Križa, Bjelovara,Vrbovca i Kerestinca. Nakon uzetih uzoraka sav skuhani paprikaš podijeljen je građanima besplatno, a prema procjeni organizatora na supu je bilo oko 1000 posjetilaca.

DA SE NE ZABORAVI-BICIKLIJADA IVANIĆ-GRAD-VUKOVAR-IVANIĆ-GRAD
U ovom dijelu projekta biciklom je na put iz Ivanić-Grad za Vukovar, a u spomen gradu     heroju krenula pet biciklista članova braniteljskih udruga iz Ivanić-Grad i Novske. Put za Vukovar trajao je tri dana, a biciklisti su se putem zaustavljali kod obilježja poginulim braniteljima te odavali počast. Po dolasku u Vukovar odali su počast stradalnicima na Memorijalnom groblju i Spomen području Ovčara.
Za napomenuti je da su se u provedbu projekta uključile i udruge civilnog društva te ostali subjekti  iz Ivanić-Grada i okolice i to: ženska vokalna skupina „IVE“, Planinska družina iz Planine Gornje, Udruga Prijatelji baštine iz Ivanić-Grada, članovi Udruge športskih ribolovaca „Lonja“ iz Ivanić-Grada, Oldtimer klub Ivanić-Grad, Obiteljski radio Ivanić-Grad, Profesionalna vatrogasna postaja Ivanić-Grad i dr., a kojima se UHVIDR-a Ivanić-Grad i ovim putem zahvaljuje.

podjela nagradanagrade za najbolje ekipebiciklijada Clanovi uhvidr-a ivanic-grad sa predstavnicima gradske vlasti

fb-share-icon0