Za blagdan Svih svetih – Ivanić Grad 2020

31 listopada. 2020 | Objavio: | Objavljeno u: ,

 

U prigodi Dana svih svetih predstavnici Općina Kloštar Ivanić i Križ te Grada Ivanić-Grada, porodica poginulih i braniteljskih udruga hrvatske vojske i policije, Župa te Upravnog odjela za branitelje Zagrebačke županije – Ispostave ivanić-Grad obišli su tijekom 28. i 30 listopada sva groblja i grobove poginulih branitelja Otoka Ivanića, zapalili svijeće i položili vijence i na taj se način dost

ojno i svečano spomenuli ljudi koji su nesebično žrtvovali sebe za slobodu i neovisnost hrvatske nam Domovine.

Predstavnici Općine Križ predvođeni načelnikom Markom Magdićem u suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ’91 Otok Ivanić, zapalili su svijeće i položili vijence ispred centralnog križa na groblju u Križu, a molitvu za sve poginule i umrle branitelje izmolio je velečasni Božo Pinjuh. Svijeće su zapaljene i na grobovima trinaest poginulih branitelja Domovinskog rata koji počivaju na groblju u Križu.

Počast poginulim braniteljima odala je i delegacija Općine Kloštar Ivanića na čelu s načelnikom Željkom Filipovićem, njegovim zamjenikom Brankom Šafranom, te članovima obitelji poginulih branitelja i predstavnicima braniteljskih udruga polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na centralnom groblju Kloštru Ivaniću, ali i na grobovima sedam poginulih branitelja koji počivaju na groblju u Kloštar Ivaniću.

Na području Grada Ivanić Grada zamjenici gradonačelnika Željko Posilović i Tomislav Cuvaj i predsjednik gradskog vijeća Željko Pongrac položili su vijenac, a svijeće zapalili predstavnici braniteljskih udruga i članovi obitelji poginulih na spomeniku poginulim braniteljima u gradskom parku u Ivanić Gradu, nakon čega se delegacija uputila na gradsko centralno groblje i zajedno u molitvi s vlč. Brankom Koretićem obišla posljednja počivališta 13 poginulih branitelja koji počivaju na centralnom groblju u Ivanić-Gradu.

Obilazak groblja na području Otoka Ivanića organizirala je Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 Otok Ivanić.

Tekst: Leo Ordanić
Foto: Zoran Ožecki

fb-share-icon0