Pozivnica na manifestaciju “Branitelji gradu – Fišijada Ivanić-Grad 2016”

5 lipnja. 2016 | Objavio: | Objavljeno u: ,

HVIDR-a--memo

 

fish-01UHVIDR-a Ivanić-Grad dana 19.06.2016. u trajanju od 09,00 do 19,00 sati u Ivanić-Gradu, Omladinska bb, na športskom parku „Zelenjak“ provodi manifestaciju „Branitelji gradu-Fišijada Ivanić-Grad 2016.“

Prema programu manifestacije radi se o takmičenju braniteljskih udruga, udruga civilnog društva i pojedinaca u kuhanju ribljeg paprikaša. Organizator će za svaku ekipu osigurati cca 4 kg ribnjačkog šarana i vodu za kuhanje, dok kotliće, plinska kuhala i začine kao i ostalu ribu po izboru natjecatelji donose sami.

Loženje na drva nije dozvoljeno poradi očuvanja prostora športskog parka.
Pošto je termin održavanja krajem 6. mjeseca kada su moguće velike vrućine takmičari si mogu donijeti suncobrane ili drugu adekvatnu zaštitu od sunca jer se takmičenje održava na otvorenom prostoru.
Također je poželjno i da se u slučaju kiše ekipe pobrinu za vlastite kišobrane, tende i sl. jer organizator nije u mogućnosti osigurati zaštitu za sve ekipe.
Isto tako je poželjno da se takmičari, sukladno vlastitim mogućnostima obilježe majicama, kapama ili sličnim obilježjima svojih udruga.

Na manifestaciji se neće dozvoliti isticanje obilježja političkih stranaka niti promoviranje bilo koje političke opcije kao niti sadržaji koji na bilo koji način čine povredu ljudska prava.
Organizator će za svakog takmičara, sukladno raspoloživim finacijskim sredstvima, osigurati pregaču za kuhanje sa logom manifestacije.
Uzorke skuhanog paprikaša ocijenjivati će stručni ocjenjivački sud koji će voditi eminentni poznavatelj kulinarstva.
Prestanak kuhanja prema dolje predviđenoj satnici označiti će pucanjem iz kubura Kuburaškog društva „Gromovnik“ iz Bestovja.
Nakon uzimanja uzoraka sav skuhani paprikaš će se podijeliti posjetiteljima besplatno.
Za tri prvoplasirane ekipe osigurati će se prigodne nagrade.
Na takmičenje su dobrodošle sve druge udruge i pojedinci koje svoje djelovanje temelje na primjeni pozitivnih propisa i radu za opće dobro.

Ovaj projekt rezultira stvaranjem pozitivnog ozračja prema braniteljskim udrugama i braniteljima kao jednom od temelja našeg društva. Isto tako se uz učešće drugih udruga, udruge branitelja i branitelji kvalitetnije uključuju u rad civilnog društva. Između ostalog cilj projekta je i stvaranje pozitivnih kontakata između svih učesnika i posjetitelja što je potrebito za daljnje kvalitetnije učešće braniteljskih udruga u radu za opće dobro.

Osoba za kontakt u UHVIDR-a Ivanić-Grad je sportski voditelj udruge
Goran Cerovečki mob. 098/9525-858.

Sve zainteresirane udruge i pojedinci se mogu prijaviti za sudjelovanje na tel. 098/9525-858 ili e-mail udruga.hvidra@zg.t-com.hr

Rok za prijavu je 08.06.2016.g.

 

PROTOKOL MANIFESTACIJE

• 08.30-09.00 sati okupljanje sudionika na sportskom parku „Zelenjak“

• 09.00 sati intoniranje himne, odavanje počasti svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, pozdravna riječ Gradonačelnika i otvaranje manifestacije, nastup ženske vokalne skupine „IVE“, odlazak delegacije koja će na spomenik poginulim braniteljima u Ivanić-Gradu položiti vijence i zapaliti svijeće

• 09.30-10,00 sati prijave ekipa za takmičenje u kuhanju fiš-paprikaša

• 10.00 sati početak kuhanja

• 12.30 sati zaprimanje uzoraka za ocjenjivanje (završetak kuhanja će pucnjevima iz kubura označiti članovi Kuburaškog društva „Gromovnik“ iz Bestovja)

• 12.30 podjela fiš paprikaša posjetiteljima (dok je fiš skuhan i predan uzorak ostatak ide u podjelu)

• 14,30 sati proglašenje pobjednika i podjela prigodnih nagrada

• druženje učesnika i posjetilaca

• 19.00 sati završetak manifestacije

Predsjednik UHVIDR-a Ivanić-Grad
Ivica Kozjak

fb-share-icon0